Template

Moottoripyörämuseo

Osoite: Veistämönkatu 1, 15140 Lahti Näytä kartta

Osoite: Veistämönkatu 1, 15140 Lahti

Moottoripyörät ja moottoripyöräily ovat merkittävä osa Suomen historiaa. Ne ovat arkisia työjuhtia, niiden parissa on vietetty vapaa-aikaa ja kilpakentillä saavutetut menestystarinat ovat vieneet Suomea maailmankartalle.

Suomen oloissa ainutlaatuinen moottoripyörämuseo esittelee laajasti suomalaisen moottoripyöräilyn historiaa viime vuosisadan alusta aina 80-lukuun saakka. Kokoelmissa on laaja kirjo hienosti entisöidyistä maailmanharvinaisuuksista kotimaisiin kilpa- ja harrastepyöriin unohtamatta jokapäiväisessä käytössä olleita moottoripyöriä ja mopoja tarinoineen.

Upealla paikalla Lahdessa Niemen satamassa, Vesijärven rannan tuntumassa sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseo on enemmän kuin pelkkä museo. Se on paikka, jonne motoristit ja alasta kiinnostuneet kokoontuvat yhä uudestaan. Vaihtuvat näyttelyt ja lukuisat tapahtumat vetävät yleisöä museolle keväästä syksyyn.

Myös itse rakennus, jonka aihiona on 1959 valmistunut ja perinteitä kunnioittaen saneerattu puukuivaamo, on näkemisen arvoinen monessakin mielessä. Suuresta suosiosta ja runsaasta museoesineistön tarjonnasta johtuen 2011 valmistunut museorakennus saa 264m2 laajennusosan, joka avautuu yleisölle keväällä 2021. Vaihtuvan näyttelyn ohella uusi laajennusosa vie museovieraat 1930-luvun art deco tyylisen moottoripyöräliikkeen tunnelmiin.

Museon yhteydessä on myös legendaariseen Ace Cafe -perheeseen kuuluva kahvilaravintola. Alkuperäinen Lontoossa sijaitseva Ace Cafe on alan harrastajien pyhiinvaelluskohde ja myös Lahden Ace Cafesta on tullut sellainen. Museo erottuu nuorekkuudellaan ja rockhenkisyydellään perinteisistä museoista eikä varmasti jätä ketään kylmäksi!

Moottoripyörämuseossa käy Museokortti. Tervetuloa tutustumaan!
Avoinna kesäsesonkina, talvella tilauksesta.

Liput:
Aikuiset 12 euroa
Lapsi 7-12-vuotta 6 euroa
Alle 7 v. ilmaiseksi.

Aukioloajat (syyskuu 2020 loppuun asti)
Museo: ma-la 10-18, su 11-18
Ace Cafe Lahti: ma-la 10-18 ja su 11-18

Näytä lisää

Lisätietoja

Lähellä olevia majoituksia

Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 2,9 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 5,3 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Mökit

Messiläntupa | Jarvin Oy

Etäisyys: 4,8 km
Mukavat Messilän rinnemökit tarjoavat hauskaa majoitusta ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri. Talvisin laskettelukeskus ja kesäisin vilkas satama palveluineen pitävät huolta siitä, ettei kukaan lomailija pääse tylsistymään.
Build: 28.8.2020 17:01:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails