Template

Pesäkallio

Näytä kartta

Kallioistaan, suoalueistaan ja monipuolisesta linnustostaan tunnettu, monimuotoinen Pesäkallio on yksi mielenkiintoisimmista luontokohteista Lahdessa. Vanhimmissa polunvarren kuusikoissa voi kokea erämetsän tunnelmaa.

Pesäkallion luonnonsuojelualue sijaitsee kaupungin pohjoisosassa lähellä Merrasjärveä. Tutustumisen alueeseen voi aloittaa esimerkiksi Merrasjärven uimarannan pysäköintialueelta, josta pääsee valaistulle ulkoilureitille ja edelleen luontopolulle. Polku on noin 5,5 kilometrin pituinen ja se on merkitty maastoon keltaisin maaliopastein. Pesäkallion maasto on monin paikoin vaativaa, ja varsinkin kallioilla ja jyrkänteillä tulee olla varovainen. Polku kulkee myös soisessa maastossa, joten retkelle kannattaa valita sopivat jalkineet. Alue ympäröi osittain Merrasjärven, jonka voi kiertää polkua pitkin.

Pesäkallion alueella on useita kalliopaljastumia ja jyrkänteitä. Kallioperä on pääasiassa lähes 2 miljardia vuotta vanhaa kiillegneissiä. Tämä kivilaji on muodostunut alun perin muinaisen meren pohjaan kerrostuneesta hiekasta ja savesta. Alueen eteläosassa on massiivinen kalliojyrkänne, jossa on mannerjäätikön ja sen sulamisvesien kuluttama erikoinen katosmainen muodostelma. Pesäkallio on valtakunnallisesti arvokas kallioalue ja yksi Salpausselkä Geoparkin kohteista.

Pesäkallion metsät tarjoavat hyvät elinolosuhteet vanhojen luonnonmetsien eliöille. Alueella esiintyy mm. palokärki, pyy ja pikkusieppo. Luonnonsuojelualueen eteläosan metsät ovat erityisen merkittäviä lehtojen suojelun kannalta. Pesäkallion alueesta suojeltiin 70 hehtaaria vuonna 1989, ja vuonna 2004 se liitettiin Natura 2000 -verkostoon. Vuonna 2013 luonnonsuojelualue laajennettiin 200 hehtaarin suuruiseksi.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 6,9 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Mökit

Messiläntupa | Jarvin Oy

Etäisyys: 7 km
Mukavat Messilän rinnemökit tarjoavat hauskaa majoitusta ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri. Talvisin laskettelukeskus ja kesäisin vilkas satama palveluineen pitävät huolta siitä, ettei kukaan lomailija pääse tylsistymään.
Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 5 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Build: 28.8.2020 17:01:56, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails