Template

Historiallinen Hollolan kirkonkylä

Osoite: Rantatie 917, 16710 Hollola Näytä kartta

Osoite: Rantatie 917, 16710 Hollola

Hollolan keskiaikaista kirkkoa ympäröivä kylä on pienen päiväretken arvoinen. Kuvauksellisen kirkon lisäksi pikkuisesta kylästä löytyy taidetta, ostospaikkoja ja mukavia lounasravintoloita.

Hollolan keskiaikainen kivikirkko eli alun perin katolilainen Pyhän Marian kirkko on nähnyt jo monta vuosisataa: kirkko valmistui nykyiseen muotoonsa vuosina 1495-1510. Kirkko on kuuluisa hyvin säilyneistä puuveistoksistaan. Kirkon eteläpuolella on Carl Ludwig Engelin suunnittelema uusklassistinen, suosina 1829-1831 rakennettu kellotapuli. Kirkko on avoinna kesäaikaan päivittäin.

Kirkkoa vastapäätä sijaitsee Vanha Kunnantupa, josta löytyy mukava lounasravintola. Aitoa suomalaista kotiruokaa tarjoilee myös Ravintola Kunnantupa kirkon toisella puolella.

Ostoksille kannattaa suunnata Pian Kammariin, joka sijaitsee myös kirkon vieressä. Pian Kammarilta kun jatkaa eteenpäin pientä kujaa pitkin, löytää tiensä vanhan kanttorilan pihapiiriin. Pihapiiristä löytyy naivistitaitelija Asta Pulkkisen ateljee, pieni lahjatavaraputiikki ja kesäkahvila. Pihalla puksuttelee myös aivan suloinen pienoisrautatie, jota voisi jäädä seurailemaan pidemmäksikin aikaa.

Jos kaipaat vielä lisää historiaa ja tarinoita, Hentilän talomuseoalue tarjoaa siihen mainiot puitteet. Museoalue on näyte hämäläisen maaseutupitäjän vanhasta rakennuskannasta. Sieltä löytyy myös vanhassa viljamakasiinissa toimiva esinemuseo, joka on rakennettu vuonna 1855.

Näytä lisää

Lisätietoja

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 6,7 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Mökit

Mopitupa

Etäisyys: 6,5 km
Pyöröhirsimökki Vesijärven rannalla, Lahdesta 12 km luoteeseen.
Mökit

Rannantupa

Etäisyys: 6,7 km
Puu-/ hirsirakenteinen mökki Vesijärven rannalla, Lahdesta 12 km luoteeseen.
Build: 3.7.2020 18:01:16, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails