Paistjärven alue

Osoite: Isoniementie , 18300 Heinola Näytä kartta

Osoite: Isoniementie , 18300 Heinola

Paistjärven alueella pääsee nauttimaan aidosta erämaatunnelmasta ja monimuotoisesta luonnosta vajaan 30 kilometrin etäisyydellä Heinolan keskustasta. Täällä voi vaikkapa uida hienolta hiekkarannalta tai patikoida kaunista kannasta pitkin. Alueen tunnetuin nähtävyys on mahtava Pirunkirkon jyräknne. Muita alueen retkeilykohteita ovat kaunis Kuijärvenharju sekä Ketturiutta hiekkarantoineen ja keittokatoksineen. Alueella sijaitsee myös kirkkaasta vedestään tunnettu, sukeltajien suosima Sonnanen-järvi. Metsähallituksen omistama Paistjärven alue on yksi Salpausselkä Geoparkin hienoista kohteista.

 

Paistjärven alueella on yhteensä noin 9 km merkittyjä reittejä. Polut ovat pääosin helppokulkuisia, mutta polku Pirunkirkolle on paikoin haastava. Retkeilijöiden käytössä on kolme tulipaikkaa ja yksi telttailualue. Alueella ei ole virallista uimarantaa, mutta alueen rannat soveltuvat erinomaisesti uimiseen. Järvet ja lammet soveltuvat myös pienimuotoiseen soutu- ja melontaretkeilyyn. Muistathan toimia hyvän retkietiketin mukaisesti https://www.luontoon.fi/retkietiketti.

Paistjärven alue sijaitsee valtatien 5 (E75) itäpuolella, Heinolan itäosassa. Alueelle ei ole julkisia liikenneyhteyksiä. Omalla autolla liikkuessa alueeseen tutustumisen voi aloittaa Sonnasen (Sonnasentie, Heinola), Ketturiutan telttailualueen ja Niinilammen (Pirunkirkko, Heinola) pysäköintialueilta. Sonnasen pysäköintialueelta pääsee myös Ketturiutalle ja Kuijärven kannakselle lähteville poluille.

Näytä lisää

Lisätietoja

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Ferdinand

Etäisyys: 11,9 km
Heinolasta 27 km pohjoiseen, Keskinen-järvi, 25 m (pituus 6 km, leveys 0,3 km) kova, hiekoitettu, savi-mutapohja, oma vene. Höylähirsimökki 2006, tupakeittiö, makuuhuone parivuode, makuuhuone 2 vuodetta ja 1 lisävuode, makuuhuone 2 vuodetta ja 1 lisävuode, sauna, pesuhuone, kodinhoito-/ pukuhuone, terassi.
Mökit

Kuorekoski

Etäisyys: 12,4 km
Heinolasta 27 km pohjoiseen, Keskinen-järvi, 25 m (pituus 6 km, leveys 0,3 km) kova, hiekoitettu, savi-mutapohja, oma vene. Kuorekoski on kahden mökin kokonaisuus (yhteensä 190 m²), mökkien välinen etäisyys n. 100 m.
Mökit

Kartanomäki

Etäisyys: 29,6 km
Hirsimökki Uurajärven rannalla, Heinolasta 25 km pohjoiseen.
Build: 14.4.2021 11:03:12, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails