Template

Näytä kohteita

Lehmusreitti

Näytä kartta

Lehmusreitti on keskustaa kiertävä puistopolku, pituudeltaan n. 12,5km ja se on merkitty puihin lehmuslehtimerkein. Polku kulkee erilaisten metsäalueiden läpi, nousee harjujen laelle ja kipuaa kallioiden näköalapaikoille. Reitin varrella näkyy myös kulttuuriympäristöjä ja jääkauden muistomerkkejä.

Keskustan puistopolku, Lehmusreitti, kiertää koko ajan noin kahden kilometrin etäisyydellä Lahden kauppatorilta. Pääasiassa polku kulkee erilaisissa metsissä: mäntykankailla, kuusikoissa, puistoissa ja rehevissä lehdoissa. Se nousee järvenrannasta harjujen laelle ja kallioiden näköalapaikoille. Metsien lisäksi reitti tarjoaa kulttuuriympäristöjä, niittymäisiä ja soistuneita alueita, jääkauden muistomerkkejä ja paljon muuta. Katuosuudet luontokohteiden välillä jäävät lyhyiksi. Polun kokonaispituus on noin 11 km ja se on merkitty puihin tai tolppiin vihrein lehmuksenlehtimerkein. Paikoin reittiä voi seurailla myös polkupyörällä. Polun varrelle osuvista kulttuurikohteista ja muista Lahteen liittyvistä asioista tietoja saa matkailutoimistoista.

Keskustan puistopolku koostuu kahdeksasta kohteesta:

Vesijärvi - Teivaanmäki ja Häränsilmä - Radiomäki - Kaupungintalo ja Lotilanharju - Metelinmäki ja Mustankallionmäki - Vesteråsinpuisto - Niemenkalliot - Kariniemi

Show more

Lähellä olevia majoituksia

Hotellit

Forenom Lahti Keskusta Aparthotel

Etäisyys: 750 metriä
Forenom Lahti Keskusta Aparthotel sijaitsee Lahden ydinkeskustassa torin laidalla.
Hostellit ja erikoiskohteet

Capitano | AVANO OY

Etäisyys: 2,9 km
Capitanon moderni huoneisto sijaitsee 5. kerroksessa Lahden Ruoriniemen alueella, vain 50 metrin päässä Vesijärveltä. Huoneistoon kuuluu täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke järvinäköalalla, yksi makuuhuone.
Majoitus

Scandic Lahti

Etäisyys: 756 metriä
Scandic Lahti on täyden palvelun hotelli loistavien kulkuyhteyksien äärellä, Matkakeskuksen vieressä ja kävelymatkan päässä keskustan monipuolisista palveluista. Voit nauttia maistuvan aterian Scandic Lahti á la carte – ravintolassa. Hotelli tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää kuntosalia, saunaa ja uima-allasta. Pysäköinti onnistuu kätevästi hotellin omalla ulkopysäköintialueella.