Template

Näytä kohteita

Pesäkallio

Näytä kartta

Pesäkallion suojelualue pitää sisällään edustavan metsä- ja suotyyppikokonaisuuden ja harvinaisia kasvilajeja. Korkeuserot alueella ovat suuria ja Pesäkallion luonnon tunnusmerkkejä ovat karut kalliometsät ja rehevät lehdot. Pesäkallion alueella kulkee valaistu ulkoilureitti ja pienempiä luontopolkuja, jotka on merkitty puihin maalitäplillä.

Lahden Pesäkallion alueesta on suojeltu 70 hehtaaria vuonna 1989, ja vuonna 2004 se liitettiin Natura 2000 – verkostoon. Luonnonsuojelualueen pohjois- ja eteläpuoliset alueet ovat retkeily- ja ulkoilualuetta. Lahden kaupungin yleiskaavan valmistelun mukaisesti luonnonsuojelualuetta laajennettiin 200 hehtaarin suuruiseksi vuonna 2013.

Pesäkallion metsissä esiintyy Natura-alueen suojeltaviin lintulajeihin kuuluvat palokärki, pyy ja pikkusieppo. Vanhojen ja varttuneiden metsien vuoksi Pesäkallion lähimetsillä on suuri merkitys myös vanhojen luonnonmetsien eliöille. Pesäkallion luonnonsuojelualueen eteläpuoliset metsät ovat erityisen merkittäviä lehtojen suojelun kannalta. Luonnonsuojelualueen laajentaminen Merrasjärven eteläpuolelle kasvatti suojeltujen lehtojen pinta-alan yli kaksinkertaiseksi. Samalla suojelluksi tuli entistä useampia lehtokasvillisuustyyppejä ja uhanalaisten lehtokasvien esiintymiä. Suojelun laajentaminen Pesäkallion luonnonsuojelualueen pohjois- ja eteläpuolelle kasvatti suojeltujen puustoisten soiden määrän 4,09 hehtaarista 15,40 hehtaariin. Samalla kun suojeltujen kasvillisuustyyppien määrä kasvoi, suojelluksi tuli myös ojitettua ennallistamiskelpoista korpea.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Hotellit

Forenom Lahti Keskusta Aparthotel

Etäisyys: 5 km
Forenom Lahti Keskusta Aparthotel sijaitsee Lahden ydinkeskustassa torin laidalla.
Majoitus

Scandic Lahti

Etäisyys: 5,5 km
Scandic Lahti on täyden palvelun hotelli loistavien kulkuyhteyksien äärellä, Matkakeskuksen vieressä ja kävelymatkan päässä keskustan monipuolisista palveluista. Voit nauttia maistuvan aterian Scandic Lahti á la carte – ravintolassa (avoinna ma-la). Hotelli tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuuden käyttää kuntosalia, saunaa ja uima-allasta. Pysäköinti onnistuu kätevästi hotellin omalla ulkopysäköintialueella.
Hostellit ja erikoiskohteet

Capitano | AVANO OY

Etäisyys: 3,3 km
Capitanon moderni huoneisto sijaitsee 5. kerroksessa Lahden Ruoriniemen alueella, vain 50 metrin päässä Vesijärveltä. Huoneistoon kuuluu täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke järvinäköalalla, yksi makuuhuone.