Template

Näytä kohteita

Salpausselän kirkko

Osoite: Petsamonkatu 10, 15830 Lahti Näytä kartta

Osoite: Petsamonkatu 10, 15830 Lahti

Salpausselän kirkko sijaitsee Lahden Metsäkankaan kaupunginosassa.

Salpausselän kirkko on valmistunut 1972. Kirkko hankkeesta käytiin keskustelu, toinen Lahden suurista kirkkokiistoista Lahden puukirkon purkamista koskevan riidan ohella.

Salpausselän kirkosta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu loppuvuodesta 1967. Ensipalkinnon saanutta ehdotusta nimeltä 007 ei kuitenkaan toteutettu, vaan Salpausselän kirkkokeskuksen saivat suunnitellakseen Woldemar Baeckmanin (1911–1994 ja kilpailutyöryhmään kuulunut arkkitehti Helmer Löfström (s. 1937)

Salpausselän kirkkokeskus on sijoitettu muusta asuinalueesta hieman syrjään, pienen metsän keskelle. Puiden suojassa on vastapäätä toisiaan matala keltatiilinen rakennuspari, kirkko ja seurakuntasali, ja niiden keskelle syntyy intiimi, tunnelmallinen, luonnonläheinen piha komeine mäntyineen. Sommitelman sivussa on kellotorni. Pidättynyt muodonanto ja tyylikäs yksinkertaisuus leimaavat myös koko sisätilaa. Alttariteoksen korvaaminen ikkunasta avautuvalla maisemalla oli ajalle ominainen tapa riisua vanhat kristilliset vertauskuvat pois kirkkosaleista. Vain kapea tasavartinen risti liittää tämän kirkkosalin näihin symboleihin.

Show more

Lähellä olevia majoituksia

Hotellit

Forenom Lahti Keskusta Aparthotel

Etäisyys: 3,4 km
Forenom Lahti Keskusta Aparthotel sijaitsee Lahden ydinkeskustassa torin laidalla.
Hostellit ja erikoiskohteet

Capitano | AVANO OY

Etäisyys: 3,9 km
Capitanon moderni huoneisto sijaitsee 5. kerroksessa Lahden Ruoriniemen alueella, vain 50 metrin päässä Vesijärveltä. Huoneistoon kuuluu täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke järvinäköalalla, yksi makuuhuone.
Majoitus

Scandic Lahti

Etäisyys: 3,7 km
Scandic Lahti on täyden palvelun hotelli loistavien kulkuyhteyksien äärellä, Matkakeskuksen vieressä ja kävelymatkan päässä keskustan monipuolisista palveluista. Voit nauttia maistuvan aterian Scandic Lahti á la carte – ravintolassa. Hotelli tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää kuntosalia, saunaa ja uima-allasta. Pysäköinti onnistuu kätevästi hotellin omalla ulkopysäköintialueella.