Koiskalan kartano

Osoite: Koiskalantie 151, 15320 Lahti Näytä kartta

Osoite: Koiskalantie 151, 15320 Lahti

Koiskalan Kartano on Lahdessa sijaitseva luomumaatila, jossa viljellään mm. viljaa, palkokasveja ja vihanneksia sekä kasvatetaan suomenlampaita. Kartanon vanhassa meijerissä sijaitsevassa tilapuodissa myydään tilan omia tuotteita. Tilapuoti on avoinna tilauksesta sekä tapahtumien yhteydessä. Koiskalan kartano sopii hyvin myös erilaisten juhlien järjestämiseen.

 

Historiallinen pihapiiri vanhoine rakennuksineen ja muotopuutarhoineen luovat tunnelmaa. Vanhaan meijeriin remontoitu rustiikkinen, tunnelmallinen tila sopii n. 50 hengelle. Tilaan voi tilata ravintolapalvelut toiveiden mukaan. Kartanon toiseen juhlatilaan, Tilanhoitajan taloon mahtuu n. 70 henkeä. Talossa on oma keittiö, johon voi tuoda omat tarjoilut tai tilata tarjoilut kartanolta.

Koiskalan Kartanon historian katsotaan alkaneen vuonna 1650, jolloin Didrik von Essenille lahjoitetuista tiloista muodostettiin Koiskalan Kartano. Von Essenit ja heihin sukulaissuhteessa oleva Heintzius-Heintzie-suku omistivat Koiskalan Kartanon vuoteen 1811. Vuonna 1811 kartanon osti kapteeni Karl Gustav Ullner, joka rakennutti nykyisen päärakennuksen vuonna 1840. 1880-luvulla kartano siirtyi 12 vuodeksi Ullnerien suvulta vapaaherra Karl August Standerskiöldille. Insinööri Frans Edvard Edelheim osti kartanon 1893 ja vuonna 1910 kartano siirtyi Konstantin Linderille ja 1916 kartanon osti patruuna Ferdinand Frigren, joka myös perusti Lahteen Lahden Polttimon. Tila on edelleen samalla suvulla.

Näytä lisää

Lisätietoja

Puhelinnumero
+358 (0)500 496071
Sähköposti

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 5,8 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 7,1 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 13,1 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Build: 22.7.2021 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails