Linnaistensuo

Näytä kartta

Vain seitsemän kilometrin päässä Lahdesta sijaitsee arvokas Linnaisten suo, jonka luontoa pääsee ihailemaan suon poikki kulkevilta pitkospuilta. Suo kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan ja se on yksi Salpausselkä Geoparkin kohteista.

 

Sekametsien ympäröimällä Linnaistensuolla rimpipintaiset märät kuljut vuorottelevat eriasteisesti kehittyneiden kuivempien kermijuotteiden ja mättäiden kanssa. Suon kasvisto on tyypillistä keidassoille, ja vaikka uhanalaisia kasvilajeja ei ole tavattu, on suo edustavuudessaan maakunnallisesti arvokas suojelukohde. Suolla voi myös nähdä erilaisia eläimiä monista perhosista ja linnuista liito-oraviin saakka. Suon ilme vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja se tarjoaa retkeilijälle elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Alueen noin 1,5 kilometrin pituinen luontopolku kulkee pääosin pitkospuilla. Pitkospuureitin varren opastauluissa kerrotaan suon ekosysteemistä. Pitkospuiden käyttöä suositellaan suolla liikuttaessa erityisesti keväällä ja kesällä, jotta alueella pesivät eläimet eivät häiriintyisi. Marjastaminen suolla on sallittua, mutta silloinkin on syytä jättää mahdollisimman vähän jälkiä, sillä märässä turpeessa ne peittyvät hitaasti.

Linnaistensuon luonnonsuojelualue on perustettu säilyttämään edustava näyte eteläsuomalaisesta keidassuoluonnosta. Alueen vähistä soista lähes kaikki on ainakin osittain ojitettu ja otettu metsätalouskäyttöön. Myös Linnaistensuota ehdittiin ojittaa ennen vuonna 1982 päätettyä rauhoitusta, mutta kuivatuksesta huolimatta luontoarvojen pääosa on säilynyt. Linnaistensuo on nykyisin osa Euroopan Unionin Natura 2000 –verkostoa.

Linnaistensuolle pääsee Korvenrannantietä tai Linnaisten- ja Ilolantietä pitkin. Pitkospuille johtavat polut on merkitty puihin keltaisella maalilla.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 6,7 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 11,5 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 13,6 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Build: 14.6.2021 17:38:03, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails