Järvien kierros | Tiilijärvet

Näytä kartta

Järvien kierros kulkee Hollolassa kolmen Tiilijärven ympäri. Matkaa reitillä on noin 7,5 kilometriä. Vaihtelevan reitin varrella kuljetaan tasaisia teitä, metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Pohjoisessa kohoaa Tiirismaa, jonka rinteet tarjoavat kulkijalle haastetta. Matkan aikana voi jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, karua suota tai suojeltua pähkinäpensaslehtoa monine lajeineen. Tervetuloa nauttimaan luonnosta lähellä palveluja.

 

Reitti alkaa Vähä-Tiilijärvenkujalta, uimarannan läheisyydestä. Pääkartta löytyy uimarannan vasemmalta puolelta. Reitti kulkee Vähä-Tiilijärven eteläpuolelta ja jatkuu pohjoiseen järvien länsipuolta palatakseen Tiirismaan lounaisrinteen kautta takaisin. Aika-arvio Järvien kierrokselle on reilut kaksi tuntia ja reitti on luokiteltu keskivaikeaksi.

Reitillä kulkemista opastetaan sinisin maalimerkein viittojen lisäksi. Matkan varrelta löytyy tietotauluja, joissa on myös reitin kartta. Levähdyspaikkoja on useita, mutta toistaiseksi lähin tulipaikka löytyy Tiirismaan kierroksen varrella olevalta Martan maja -laavulta. Järvien kierros -reitiltä matkaa laavulle on noin 1,5 kilometriä. Reitin läheisyydessä voi käydä tutustumassa Tiirismäen laajaan muinaisjäännösalueeseen, jossa on useita mielenkiintoisia jäännöksiä parin sadan vuoden takaa.

Kirkasvetiset Tiilijärvet ovat lähdepohjaisia, ja saavat vetensä ensimmäisen Salpausselän pohjavesistä. Ne muodostavatkin yhden Salpausselkä Geoparkin kohteista. Järvien rannoilta löytyy uimarantoja, joilla voi retken varrella puhaltaa virkistävään veteen tai viettää pidempiäkin aikoja. Suurin järvistä, Iso-Tiilijärvi, on myös suosittu sukelluskohde.

Järvien kierroksen reitti on saavutettavissa myös julkisilla kulkuvälineillä. Busseilla 4 ja 8 pääsee alle puolen kilometrin päähän reitin alusta. Tarkistathan aina ajankohtaiset bussiaikataulut osoitteesta lsl.fi ennen lähtöä – aikatauluihin ja bussilinjoihin voi aika-ajoin tulla muutoksia.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 4 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 4,1 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Mökit

Mopitupa

Etäisyys: 5,3 km
Pyöröhirsimökki Vesijärven rannalla, Lahdesta 12 km luoteeseen.
Build: 22.7.2021 10:48:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails