Aurinkovuori

Osoite: Asikkalantie 14, 17200 Vääksy Näytä kartta

Osoite: Asikkalantie 14, 17200 Vääksy

Idyllisen Vanhan Vääksyn tuntumassa ja Aurinko-Ilves –vaellusreitin varrella sijaitsevan Aurinkovuoren päältä näkee kauas sekä Päijänteen että Vesijärven suuntaan. Näiden järvien välissä sijaitseva Aurinkovuori on korkea II Salpausselkään kuuluva selänne, joka kohoaa korkeimmillaan 70-80 metriä Päijänteen ja Vesijärven pintojen tason yläpuolelle. Aurinkovuori on yksi Salpausselkä Geoparkin kohteista.

 

Aurinkovuoren päällä on kotalaavu tulipaikkoineen sekä näköalatasanne, joka tarjoaa hienot näkymät Päijänteelle. Laavulle mennään joko yläreittiä (urheilukentältä mäki ylös) tai Aurinkovuoren kuntoiluportaiden kautta. Laavu ei sovellu nukkumiseen. Alueella on valaistuja ulkoilureittejä (3 ja 7 kilometrin lenkit) sekä metsäpolkuja ja talvisin hiihtoladut. Aurinkovuoren valaistuissa portaissa on nousua noin 40 metriä ja portaita yhteensä 239 kpl. Portaisiin pääsee kulkemalla Aurinkovuoren pohjoisen puoleista alareittiä jäähallin vierestä tai Asikkalantien kävelytietä kirkonkylälle päin noin 1 km verran. Portaiden alapäässä nuotiopaikka sekä talvisin hiihtomaa-alue.

Kuten Salpausselät kokonaisuudessaan, myös Aurinkovuori koostuu pääosin mannerjäätikön sulamisvesivirtojen lajittelemasta hiekasta ja sorasta. Aurinkovuoren alueella kallioperän päälle on kerrostunut poikkeuksellisen paksulti maa-ainesta: parhaimmillaan lähes 130 metriä. Hiekka ja sora läpäisevät hyvin vettä, joten pohjavettä muodostuu alueella runsaasti lumensulamis- ja sadevesien imeytyessä maahan. Aurinkovuoren alue onkin tärkeää pohjavesialuetta. Aurinkovuori kuuluu valtakunnalliseen harjujensuojeluohjelmaan, joka on laadittu harjuluonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Alue kuuluu myös luonnon monimuotoisuutta turvaavaan Natura 2000 –verkostoon.

Pysäköinti liikuntahallin parkkipaikalla Asikkalantie 14, 17200 Vääksy.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Kurjenmiekka | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 2,5 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Mökit

Jukola | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 2,6 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Mökit

Kaivola | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 2,7 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Build: 1.1.2000 0:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails