Template

Aurinkovuori

Osoite: Asikkalantie 14, 17200 Vääksy Näytä kartta

Osoite: Asikkalantie 14, 17200 Vääksy

Aurinkovuoren ulkoilualue Asikkalan Vääksyssä on monipuolinen: sieltä löytyy kiintorastiverkosto, hiihtoladut sekä 3 ja 7,5 kilometrin valaistut ja 10, 12 ja 15 kilometrin valaisemattomat ulkoilureitit. Mäen päällä, polkujen varrella, on laavu tulipaikkoineen sekä näköalatasanne Päijänteen suuntaan. Aurinkovuori on myös hyvä lintujen muutontarkkailupaikka.
Aurinkovuori on Aurinko-Ilves –vaellusreitin varrella.

Aurinkovuori on valtakunnallisesti arvokas ja maisemaa hallitseva, Toiseen Salpausselkään kuuluva suuri reunamuodostumaselänne. Toinen Salpausselkä kerrostui mannerjäätikön reunan eteen 11 800 – 11 600 vuotta sitten, kun jäätikön vetäytyminen pysähtyi kylmän ilmastojakson aikana jääkauden loppuvaiheessa.

Aurinkovuoren kohdalla II Salpausselkä rajautuu pohjoisessa Päijänteeseen ja etelässä Vesijärveen. Aurinkovuori kohoaa korkeimmillaan 70-80 metriä Päijänteen ja Vesijärven pintojen tason yläpuolelle, mikä takaa upeat näköalat molemmille järville.

Aurinkovuoren alueella kallioperän päälle on kerrostunut poikkeuksellisen paksulti maa-ainesta: parhaimmillaan lähes 130 metriä pääasiassa mannerjäätikön sulamisvesivirtojen lajittelemaa hiekkaa ja soraa. Nämä maalajit läpäisevät hyvin vettä, joten pohjavettä muodostuu alueella runsaasti lumensulamis- ja sadevesien imeytyessä maahan. Aurinkovuoren alue onkin vedenhankintaa varten tärkeää pohjavesialuetta. Aurinkovuori kuuluu valtakunnalliseen harjujensuojeluohjelmaan, joka on laadittu harjuluonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Alue kuuluu myös luonnon monimuotoisuutta turvaavaan Natura 2000 –verkostoon.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Kurjenmiekka | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 3,2 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Mökit

Jukola | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 3,3 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Mökit

Kaivola | Ala-Heikkilän Loma-asunnot

Etäisyys: 3,3 km
Hirsirakennus Vesijärven rannalla, Lahdesta 32 km pohjoiseen.
Build: 29.5.2020 1:31:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails