Vesijärven satama - lahtelaisten kesäolohuone

Osoite: Satamakatu, 15140 Lahti Näytä kartta

Osoite: Satamakatu, 15140 Lahti

Lahden matkustajasatama tarjoaa loistavan ympäristön kesäpäivän viettoon. Sataman ravintolat, laivaravintolat ja kahvilat terasseineen ovat ihan must Lahden kävijälle. Miltä kuulostaisi vaikkapa paikallisen Teerenpeli-panimon olut Sulami-leivän kera tai mahtavan kokoinen korvapuusti entiseen juna-asemarakennukseen sisustetussa Kahvila Karirannassa. Tai pehmikset jäätelolaivan kannella?

 

Lahden matkustajasatama sijaitsee vain 10-15 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Satama-aluella on ravintoloiden lisäksi Pro Puu-keskus gallerioineen ja design-myymälöineen, Ulpukka käsityömyymälä ja Sibeliustalo. Modernia puuarkkitehtuuria pääsee Sibeliustalon lisäksi ihailemaan myös sataman ympäristöön levittäytyvässä Puuarkkitehtuuripuistossa - käy vaikka kahveilla upean Pianopalviljongin terassilla.

Satamasta lähtee myös useita erilaisia järviristeilyitä. Voit valita lyhyen lounasristeilyn, iltaristeilyn Vääksyn kanavalle tai matkata kahden kanavan kautta Heinolaan asti.

Satama ei nuku unta talvellakaan. Esimerkiksi Kahvila Kariranta, Pro Puu ja Sibeliustalo pitävät ovensa auki ympäri vuoden. Ja kun järven jäät vahvistuvat, jäälle aurataan kilometrien pituinen luistinrata ja latuja. Lenkin jälkeen voit lämmitellä kuumalla kaakaolla jääterassilla.

Näytä lisää

Lisätietoja

Lähellä olevia majoituksia

Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 1,4 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 5,8 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 6,7 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Build: 2.8.2021 12:54:11, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails