Fellmaninpuisto

Osoite: Paasikivenkatu, 15110 Lahti Näytä kartta

Osoite: Paasikivenkatu, 15110 Lahti

Fellmaninpuiston pinta-ala on viisi hehtaaria, josta osa on nurmikkoa. Puisto on tominut mm. kansainvälisen Baltic Chain Tour -pyöräilytapahtuman lähtöpaikkana ja palvelualueena.

 

Fellmaninpuisto on keskustan tuntumassa, Kartanon kaupunginosassa sijaitseva noin viiden hehtaarin puisto. Puisto rajoittuu kolmion muotoiseksi Paasikivenkadun, Ståhlberginkadun ja Kyösti Kallionkadun väliin. Puisto on rakennettu Lahden kartanon omistajan, kapteeni Fellmanin entisille pelloille.

Pelloilla toimi sisällissodan päättyessä vuonna 1918 punavankien kokoamisleiri, jossa oli 20 000 miesvankia sekä tuhansia naisia ja lapsia. Vuonna 1958 kaupunginhallitus päätti, että Fellmanin peltoalue kunnostetaan kansallispuiston luontoiseksi alueeksi. Kaupunginpuutarhuri Erkki Kivivuori sai tehtäväkseen puiston rakentamisen kaupungin työllisyystöinä. Vuonna 1978, kuusikymmentä vuotta kansallissodan päättymisestä, puistoon pystytettiin Erkki Kannaston Punavanki- muistomerkki. Suuren paljastusjuhlan kunniavieraana oli tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 808 metriä
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 6,2 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 7 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Build: 2.8.2021 12:54:11, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails