Kulttuuritie

Näytä kartta

Päiväretken aikana tutustutaan nuorekkaaseen, 110-vuotiaaseen Lahteen sekä sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin: Sibeliustaloon, Urheilukeskukseen sekä Lahden satamaan. Kulttuuritiellä Lahdesta Hollolaan nähdään ja kuullaan tarinoita Tiirismaasta, Pirunpesästä, Pyhäniemen kartanosta, karjalaistaloista sekä lintujärvistä.

 

RETKIOHJELMA

10:00 Aamukahvit Sibeliustalon Ravintola Lastussa
Tervetuloa Lahteen! Nautitaan aamukahvit suolaisen kera Vesijärven rantamaisemissa.

10:15 Opastettu kierros Lahden Sibeliustalossa
Taloesittelykierros Sibeliustalossa, joka tunnetaan sekä akustiikaltaan loistavana konserttitalona että erinomaisena kokous- ja kongressipaikkana. Oppaan johdolla pääsemme tutustumaan kulissien taakse ja kokemaan akustiikan ainutlaatuisuuden.

11:15 Kaupunkikierros Lahdessa ja kulttuuritietä Lahdesta Hollolaan
Kiertoajelun aikana nähdään Lahden tärkeimmät nähtävyydet ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Kiertoajelun jälkeen jatketaan eteenpäin kulttuuritietä Hollolan kirkonkylään. Reitin varrella nähdään mm. Messilän ja Pyhäniemen kartanot.

12:45 Hollolan keskiaikainen kivikirkko
Mennyt maailma avautuu hartaana Hollolan keskiaikaista kivikirkkoa ja C.L. Engelin kellotapulia ihailtaessa.

13:15 Lounas Hollolan kirkonkylässä Ravintola Kunnantuvalla
Nautitaan maittava lounas aidossa hämäläisessä ympäristössä.

14:20 Asta Pulkkisen Ateljee
Paikalliset tuliaiset löytyvät 150 vuotta vanhan kanttorilan pihapiiristä. Myytävänä on taiteilijan uniikkitöitä, naivistisia maalauksia, kortteja ja paljon muuta mukavaa kotiin viemisiksi.

15:00 Kotimatka alkaa

Hinta alk. 58 € /hlö

Retken kesto 5 h
Ryhmän suosituskoko 10-50 hlöä

Näytä lisää

Lisätietoja

Sähköposti

Lähellä olevia majoituksia

Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 1,4 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 5,9 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 6,7 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Build: 7.5.2021 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails