Template

Immilän Mylly

Osoite: Arrajoentie 88, 15560 Nastola Näytä kartta

Osoite: Arrajoentie 88, 15560 Nastola

Immilän mylly sijaitsee Immilänjoen varressa, Sylvöjärven pohjoispäässä.

Immilän koskissa on jauhettu jo keskiajalla ja vanhin kirjallinen tieto myllyistä on vuodelta 1548. Ensimmäinen saha rakennettiin koskeen 1760-luvulla, tähän aikaan mäellä oli jo asutusta sekä kievari. 1800-luku merkitsi asutuksen lisääntymistä, ja mäelle muodostui monipuolinen käsityöläis- ja myllärikylä. Vielä toisen maailmansodan jälkeen Immilän koskissa toimi kolme myllyä, kaksi sahaa ja sähkölaitos kaikkine oheislaitteineen (pärehöylä ym.). Viimeisenä näistä lopetti toimintansa Immilän piirin saha toukokuussa 1969.

Immilän mylly ja myllypiirin vanhat rakennukset kunnostettiin 1997 - 1999. Tästä asti mylly on ollut kesäisin auki vierailijoille. Vanhan myllyn lisäksi on voinut joka kesä tutustua uuteen näyttelyyn, jotka ovat käsitelleet mm. Nastolan vanhoja myllyjä, vanhoja karttoja, vanhoja postikortteja, myllytonttuja ja uskomustarinoita jne. Myllystä onkin tullut suosittu lähimatkailukohde, joka hyödyntää paikallishistoriaa ja - tuntemusta toiminnassaan. Lisäksi myllyllä esiintyy vuosittain kesäteatteri ja lausujia. Erityisen suosituksi ovat muodostuneet yhteislauluillat Immilän koskilla, lisäksi järjestetään markkinoita, tapahtumia ja kesäjuhlia, jotka osittain tukeutuvat läheiseen Seurataloon.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 13 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Mökit

Messiläntupa | Jarvin Oy

Etäisyys: 25,2 km
Mukavat Messilän rinnemökit tarjoavat hauskaa majoitusta ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri. Talvisin laskettelukeskus ja kesäisin vilkas satama palveluineen pitävät huolta siitä, ettei kukaan lomailija pääse tylsistymään.
Hostellit ja erikoiskohteet

Capitano | AVANO OY

Etäisyys: 20,8 km
Capitanon moderni huoneisto sijaitsee 5. kerroksessa Lahden Ruoriniemen alueella, vain 50 metrin päässä Vesijärveltä. Huoneistoon kuuluu täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke järvinäköalalla, yksi makuuhuone.
Build: 13.11.2019 14:01:08, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails