Template

Immilän Mylly

Osoite: Arrajoentie 88, 15560 Nastola Näytä kartta

Osoite: Arrajoentie 88, 15560 Nastola

Immilän mylly sijaitsee Immilänjoen varressa, Sylvöjärven pohjoispäässä.

Immilän koskissa on jauhettu jo keskiajalla ja vanhin kirjallinen tieto myllyistä on vuodelta 1548. Ensimmäinen saha rakennettiin koskeen 1760-luvulla, tähän aikaan mäellä oli jo asutusta sekä kievari. 1800-luku merkitsi asutuksen lisääntymistä, ja mäelle muodostui monipuolinen käsityöläis- ja myllärikylä. Vielä toisen maailmansodan jälkeen Immilän koskissa toimi kolme myllyä, kaksi sahaa ja sähkölaitos kaikkine oheislaitteineen (pärehöylä ym.). Viimeisenä näistä lopetti toimintansa Immilän piirin saha toukokuussa 1969.

Immilän mylly ja myllypiirin vanhat rakennukset kunnostettiin 1997 - 1999. Tästä asti mylly on ollut kesäisin auki vierailijoille. Vanhan myllyn lisäksi on voinut joka kesä tutustua uuteen näyttelyyn, jotka ovat käsitelleet mm. Nastolan vanhoja myllyjä, vanhoja karttoja, vanhoja postikortteja, myllytonttuja ja uskomustarinoita jne. Myllystä onkin tullut suosittu lähimatkailukohde, joka hyödyntää paikallishistoriaa ja - tuntemusta toiminnassaan. Lisäksi myllyllä esiintyy vuosittain kesäteatteri ja lausujia. Erityisen suosituksi ovat muodostuneet yhteislauluillat Immilän koskilla, lisäksi järjestetään markkinoita, tapahtumia ja kesäjuhlia, jotka osittain tukeutuvat läheiseen Seurataloon.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Hostellit ja erikoiskohteet

Capitano | Avano Dreams

Etäisyys: 20,8 km
Capitanon moderni huoneisto sijaitsee 5. kerroksessa Lahden Ruoriniemen alueella, vain 50 metrin päässä Vesijärveltä. Huoneistoon kuuluu täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke järvinäköalalla, yksi makuuhuone.
Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 13 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Majoitus

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Etäisyys: 19,9 km
Tervetuloa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle! Hienot hetket eivät ole sattumaa Lahden Seurahuone on yksi suomalaisista hotelliklassikoista. Seurahuone on talo, missä ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu täydellä sydämellä. Solo-hotellien missio on palvella vieraitaan Patron-hengessä, talon isäntinä ja emäntinä. Meillä "kestiystävällisyyttä" on tarjoiltu aina, jo 1890-luvulta asti, jolloin tarinamme alkaa. Arvovieraat kautta aikojen ovat arvostaneet Seurahuoneen henkeä. Marsalkka Mannerheim oli yksi vakioasiakkaistamme. Hän ei suinkaan ole ainoa meillä käynyt arvovieras. Olemme majoittaneet niin Ruotsin kuninkaita, Suomen presidenttejä ja muita arvovieraita. Toivomme, että saamme majoittaa myös teidät!
Build: 13.7.2020 11:33:22, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails