Vierumäki | Lemmenharjun luontopolku

Osoite: Saunatie , 19120 Heinola Näytä kartta

Osoite: Saunatie , 19120 Heinola

Lemmenharjun luontopolku Vierumäellä, Suomen Urheiluopiston lähimaastoissa, kuuluu Salpausselkä Geoparkin viehättävimpiin kohteisiin. Polku kulkee jyrkkärinteisten harjuselänteiden päällä ja kirkasvetisten pikkujärvien rantoja myötäillen.

 

Kokonaisuus sisältää Suurharjun maisemareitin ja Ahvenlammen kierroksen. Pelkästään Suurharjun maisemareitin kiertämällä matkaa kertyy 2,4 km, molemmista yhteensä 4 km. Polun lähtöpaikka sijaitsee Urheiluopiston päärakennuksen (Kaskela) pohjoispuolella, alhaalla vihreänä kimaltelevan Valkjärven rannalla.

Lemmenharjun luontopolun voi kiertää joko myötä- tai vastapäivään, oransseja puuhun maalattuja reittimerkintöjä seuraten. Valkjärven rannalla on kaksi tulipaikkaa, ja reitin varrella penkkejä taukojen pitämistä varten. Luontopolun varrella voi myös pulahtaa uimaan Valkjärven uimapaikasta sekä Saarijärven ja Suurijärven uimarannoilta. Valkjärven avanto virkistää rohkeaa myös talvisin!

Luontopoluilla voi suunnistaa myös Vierumäki Friends -sovelluksen digitaalisen kartan avulla. Vierumäellä on tarjolla monipuolisia palveluita: majoitusta, ravintoloita ja kahviloita sekä kiipeilypuisto, uimahalli ja monia liikunnallisia aktiviteetteja. Kaikki Vierumäen mahdollisuudet palveluineen ja tapahtumineen löytää lataamalla maksuttoman Vierumäki Friends -sovelluksen.

Suomen Urheiluopisto sijaitsee laajalla Vierumäenkankaan delta-alueella. Se on osa Toista Salpauselkää, joka kerrostui mannerjäätikön reunan eteen vajaat 12 000 vuotta sitten. Urheiluopiston pohjoispuolella Salpausselkään liittyy Heinolan keskustaan ja pidemmällekin ulottuva harju, joka on kerrostunut mannerjäätikön sulamisvesien kuljettamasta ja lajittelemasta sorasta ja hiekasta.

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Taivaanranta

Etäisyys: 13,4 km
Huvila sijaitsee aurinkoisella tontilla Kivijärven rannan tuntumassa. Taivaanrannassa lomailet arjen yläpuolella korkeasti varustellussa huvilassa. Majoituspaikat 8+2 hengelle, 95 m².
Mökit

Honkalinna

Etäisyys: 18,9 km
Lahdesta 38 km pohjoiseen, Päijänne 25 m, matala hiekoitettupohja, oma soutuvene, kaksi kajakkia ja laituri.
Mökit

Rysä

Etäisyys: 19,2 km
Lautarakenteinen mökki Päijänteen rannalla, Helsingistä 138 km pohjoiseen.
Build: 7.5.2021 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails