Template

Järvien kierros | Tiilijärvet

Näytä kartta

Järvien kierros kulkee Hollolassa kolmen Tiilijärven ympäri. Matkaa reitille tulee noin 7,5 kilometriä. Vaihtelevan reitin varrella kuljetaan tasaisia teitä, metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Pohjoisessa nousee Tiirismaan rinne, jonka mäet antavat kulkijalle haastetta. Matkan aikana voi jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, suojeltua pähkinäpensaslehtoa tai karua suota niiden monine lajeineen. Tervetuloa nauttimaan luonnosta lähellä palveluja.

Reitti alkaa Vähä-Tiilijärvenkujalta, uimarannan läheisyydestä. Pääkartta löytyy uimarannan vasemmalta puolelta. Vähä-Tiilijärven jälkeen reitti kiertää Keski-Tiilijärven, Iso-Tiilijärven pohjoispuolelta Tiirismaan etelärinteen kautta takaisin. Tiirismaan rinteellä reitti kulkee hetken rinnakkain Tiirismaan kierroksen kanssa. Aika-arvio Järvien kierrokselle on reilut kaksi tuntia. Keskivaativan reitin varrelta löytyy tasaista pururatapohjaa, mutkittelevia polkuja, juurakkoisia kohtia ja suon ylittävät pitkospuut. Tiirismaan rinteillä noustaan ja laskeudutaan jyrkkääkin rinnettä, mutta reitti kulkee leveää latupohjaa.

Reitillä kulkemista opastetaan sinisin maalimerkein viittojen lisäksi. Matkan varrelta löytyy tietotauluja, joissa on myös reitin kartta. Levähdyspaikkoja on useita, mutta toistaiseksi lähin tulipaikka löytyy Tiirismaan kierroksen varrella olevalta Martan maja – laavulta. Järvien kierros -reitiltä matkaa laavulle on noin 1,5 kilometriä.

Lataa kartta alta, yhteystiedoista!

Näytä lisää

Lähellä olevia majoituksia

Mökit

Villa Aleksi | Jarvin Oy

Etäisyys: 3,9 km
Villa Aleksi on tilava Mammuttihirren pyöröhirsihuvila, ja tänne mahtuu helposti isompikin seurue lomailemaan ja rentoutumaan kaupungin vilinästä.
Mökit

Messiläntupa | Jarvin Oy

Etäisyys: 3,8 km
Mukavat Messilän rinnemökit tarjoavat hauskaa majoitusta ja tekemistä koko perheelle vuoden ympäri. Talvisin laskettelukeskus ja kesäisin vilkas satama palveluineen pitävät huolta siitä, ettei kukaan lomailija pääse tylsistymään.
Mökit

Kerttula | Jarvin Oy

Etäisyys: 4 km
Kerttula on kodikas ja avara mökki, joka sijaitsee rauhallisessa paikassa Vesijärven rannalla. Mökille ajaa Lahdesta vain 20 minuuttia ja mökin varustelussa on mietitty lomailijoita.
Build: 28.5.2020 15:22:22, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7683.cbischannel-23849.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails